Rančík U Kanga od 13.11.: Peter JANKŮ, Stano KALMAN, BLUEGRASS FEST 2007, S.R.O., BIG DEAL, Black Horse.
Utorok, 13 November 2007 16:43

Pozývame Vás na ďalšie zaujímavé koncerty v petržalskom hudobnom klube a reštaurácii Rančík U Kanga. Okrem pravidelnej živej hudby ponúka Rančík priestor aj na rôzne firemné akcie a spoločenské a rodinné posedenia, je známy tiež výbornou kuchyňou, ktorú podáva až takmer do polnoci, objednať si môžte skvelú pizzu a ďalšie jedlá a nápoje za prijateľné ceny. Dôležité je aj to, že na koncerty je vstup zdarma! Nájdete nás v Petržalke na Starohájskej ulici 35, v blízkosti dostihovej dráhy. Veríme, že priložená mapka Vám pomôže k tomu aby ste nás navštívili aj vy!



Utorok 13.11. - skvelí slovenskí pesničkári Peter JANKŮ a Stano KALMAN

Už tento utorok 13.11. by v Rančíku U Kanga nemali chýbať priaznivci folku a vlastnej slovenskej autorskej tvorby. Od 20tej hodiny sa nám totiž predstavia dvaja uznávaní slovenskí pesničkári Peter JANKŮ a Stano KALMAN. Všetkých srdečne pozývame na túto folkovú lahôdku.

Pesničkár Peter JANKŮ patrí k najvýraznejším osobnostiam slovenskej folkovej scény. Hneď od začiatku zaujal svojou vyzretou pesničkárskou tvorbou, ale aj svojím suverénnym vystupovaním a zdravým sebavedomím. Vďaka pesničkám príjemne melodickým, obsahovo zaujímavým, plným invencie, dokáže si spontánne získať publikum. Komunikuje s ním s ľahkosťou sebe vlastnou a pomenúva úprimne a pravdivo všetko to, čo ho trápi. Nič neskrýva, iba sympaticky zaodeje do metafory, trefne používa aj dialekt. Jeho štýl je akoby nadľahčený, až úsmevný, humor veľmi osobitý, pohybujúci sa medzi iróniou a satirou, komentujúci svet so svojským nadhľadom, pričom v podtexte zreteľne rezonuje vážnosť a smútok z mnohých javov súčasnosti, ktoré ho nenechávajú ľahostajným. „Peter Janků slová navlieka na melódiu ako korálky bez toho, že by rezignoval na ich obsah, melódie majú miestami až „popovú“ ľahkosť (Beklajtová láska, Madam) a aj gitara je svojou funkčnosťou i pestrosťou viac než len púhy doprovod“ (z recenzie M. Janouška) ...viac

Stano Kalman je pesničkár telom aj dušou. Jeho piesňam rozhodne nechýba humor a spontánnosť. Nebojí sa ani nárečových prvkov a veľmi dobre ich vie použiť. Koncerty Stana Kalmana sú dynamické, plné nálad, od temných tém až po koketnú žartovnosť a hru so slovami. Je zakladateľom a organizátorom troch ročníkov pesničkárskeho festivalu Tiché vody v Tlmačoch, bol koordinátorom folkových koncertov v bratislavskom UPC v Mlynskej doline a Klube 22. Zároveň hrá vo folkovej kapele Pathetic Hypermarket Band ako basgitarista.

streda 14.11. - DVD projekcia: BLUEGRASS FEST 2007 - CLAIRE LYNCH BAND (USA) a NUGGET(AT)

V máji 2007 sa v petržalskom DK Zrkadlový Háj uskutočnil medzinárodný festival venovaný bluegrassu a akustickej hudbe, BLUEGRASS FEST 2007. Tento rok bol výnimočný predovšetkým účasťou americkej hviezdy bluegrassu, speváčky a skladateľky CLAIRE LYNCH, ktorá vystúpila v 1,5 hodinovom skvelom koncerte spolu s ďalšími vynikajúcimi muzikantami, basgitaristkou Missy Raines, gitaristom Jimom Hurstom a mandolinistom a huslistom Jasonom Thomasom, pod názvom The CLAIRE LYNCH BAND. Pre tých, ktorí toto jedinečné vystúpenie zmeškali, alebo by si ho chceli pozrieť ešte raz, budete mať tú možnosť v stredu 14.11. o 20tej hodine, kedy v Rančíku U Kanga odvysielame kompletný koncert zo záznamu na DVD. Po jeho skončení bude nasledovať ďalšia výborná bluegrassová kapela Bluegrass Festu, a síce rakúsko-česko-slovenský NUGGET. Informácie o festivale nájdete na www.bluegrassfest.sk. Ukážku z koncertu CLAIRE LYNCH si môžete pozrieť aj tu:

CLAIRE LYNCH BAND (USA)



Svetoznáma Claire Lynch (USA) zavítala so svojou kapelou Claire Lynch Band po prvý krát na európske turné a vystúpila aj v Bratislave! Americká speváčka, gitaristka, skladateľka, nepochybne jedna z najuznávanejších „dám“ svetového bluegrassu, vystúpila na otváracom koncerte Bluegrass Festu 2007 v Bratislave, v stredu 2. mája 2007.

Claire Lynch je držiteľkou prestížneho ocenenia IBMA v kategórii „Speváčka roka“ (1997), a nominovaná aj v poslednom ročníku IBMA awards 2006 vo viacerých kategóriách. Navyše bola nominovaná tiež na svetoznámu cenu grammy v kategórií album roka za albumy Moonlighter (1995) a Silver and Gold (1997). Na koncerte v Bratislave bude sprevádzaná kapelou zloženou z popredných amerických muzikantov ako sú kontrabasistka Missy Raines, ocenená Medzinárodnou bluegrassovou asociáciou v kategórií „Kontrabasista roka“ (2006, 2001, 2000, 1999, 1998), vôbec prvá žena, ktorá získala toto prestížne ocenenie. Na gitaru sa predstaví Jim Hurst, jeden z popredných amerických bluegrassových gitaristov, taktieť nositeľ viacerých nominácií na cenu grammy v rôznych kategóriách. Podieľal sa na mnohých albumoch rôznych amerických hviezd, či už bluegrassových, country, rockových alebo bluesových. Mandolína a husle v kapele Claire Lynch patrili vtedy čerstvému členovi kapely (hral v kapele len 2 týždne) Jasonovi Thomasovi.


Vo štvrtok 15.11. zaznie v Rančíku výborný jazz & blues v podaní tria S.R.O.

Inštrumentálne trio S.R.O. v obsadení: Peter Kuzma - akustické a el. klávesové nástroje, Zoltán Vincze - bicie nástroje, Pavel "Doktor" Doležal - saxofóny a.h., vzniklo v roku 1993 a začalo príležitostne účinkovať popri pôsobení v rytmike (P. Kuzma - basgitara, Z. Vincze - bicie) blues bandu Víťazný traktor. Menovaní boli v rámci oboch skupín viacnásobnými účastníkmi významných hudobných podujatí ako sú festivaly Livin´Blues a Pet Jazz v Bratislave, Non Stop Blues Litvínov v Čechách, Southern Rock Fest Krnov na Morave a na rôznych prehliadkach hudobných skupín v mnohých mestách Slovenska. K významným vystúpeniam možno radiť účasť na 11. bluesovom festivale v Drážďanoch a koncert vo Viedni v rámci výmennej kultúrnej akcie. P. Kuzma a Z. Vincze ako rytmika boli spolutvorcami CD Blues polnočného zrkadla, Blues Company No. 1, a štúdiových nahrávok pre STV Bratislava. Od roku 1998 táto trojica pôsobí samostatne ako S.R.O. a vystupuje s dvomi verziami svojho programu - akustickým: piano/pianíno a redukované bicie nástroje s použitím metličiek, - elektrifikovaným: el. klávesy a plný zvuk bicej súpravy. V programe uvádzajú skladby z vlastnej tvorby, ako aj prevzaté, vo veľmi osobitej úprave. Odborná verejnosť a hudobnícka obec si obzvlásť cení u S.R.O. akustickú formu interpretácie. V prednese cítiť rhythm & bluesový východiskový základ s rockovým akcentom, v nadstavbe prevládajú improvizácie ignorujúce hranice medzi jazzom, bluesom a rockom.

Hlohovský BIG DEAL po druhý krát v Rančíku!

Kapelku Big Deal poznajú veľmi dobre v Hlohovci a blízkom okolí ale taktiež je určite dobre známa aj návštevníkom prestížneho bratislavského rockového klubu Bastion Pub, kde často vystupuje a rovnako ste ju mohli zhliadnuť na tohtoročnom pivnom festivale Junifest kde skvelo pokračovala a burcovala náladu po vystúpení Tublatanky. Big Deal tentokrát zavíta aj do Rančíka, kde v piatok 16.11. od 20tej až do polnoci predstaví známe rockové pecky - prevzaté skladby legendárnych slovenských, českých aj zahraničných skupín.


Black Horse - country zábava v sobotu 17.11.

Pozývame všetkých priaznivcov country hudby opäť na skvelú country zábavu do Rančíka! Už túto sobotu 17.11. sa o dobrú náladu po mesiaci opäť postarajú bratislavskí Black Horse, ktorí budú hrať od ôsmej hodiny, minimálne do pol noci...

Viac informácií nájdete na www.rancik.sk.