Novinka! JAZZOVÉ STREDY V SPARXE!
Pondelok, 07 Apríl 2008 17:13

Hanka GregušováMilovníci kvalitného jazzu si môžu prísť na svoje už aj v Music clube SPARX na Cintorínskej ulici, ktorý mnohí poznajú ako bývalý Mamut. Klub je známy predovšetkým skvelými diskotékami, tiež je žiadaným miestom firemných a spoločenských akcií a obľúbeným dejiskom zaujímavých koncertov. Od februára program klubu obohatil pravidelný cyklus country utorkov a od apríla je hudobná nádielka Sparxu ešte bohatšia. Od 9.4. bude každá streda v Sparxe patriť kvalitnej jazzovej hudbe v rôznych podobách. Návštevníci budú mať možnosť posedieť si v príjemnom modernom prostredí klubu pri skvelých jedlách a nápojoch a vychutnať si výnimočnú hudbu zaujímavých hudobných formácií. Vstup na všetky jazzové stredy je voľný.

 



Veríme, že aj v spolupráci s Vami sa podarí opäť obnoviť tradíciu jazzových koncertov v SPARXE, a že budú aj rovnako obľúbené, ako tomu bolo v minulosti. Personál klubu a účinkujúci špičkoví jazzmani sa tešia na každého z Vás.

Rezervácia stolov: 0903 / 403 097.
Viac informácií na www.sparx.sk.


Streda 9.4.2008 od 20.00
THE TRIO A HANKA GREGUŠOVÁ
(Hanka Gregušová, Luboš Šrámek, Juraj Kalász, Marián Ševčík)

Na prvom koncerte v rámci nového cyklu „JAZZOVÉ STREDY V SPARXE“ sa predstavia špičkoví slovenskí jazzmani, alias The Trio - klavirista Ľuboš Šrámek, kontrabasista Juraj Kalász a bubeník Marián Ševčík, spolu s vynikajúcou speváčkou Hankou Gregušovou. Hanka sa spevu venuje už od malička, ovplyvnila ju najmä tvorba Chaka Khan, Whitney Houston, Stevie Wonder a neskôr aj tvorba a spevácky prejav jazzových hviezd ako sú Ella Fidzgerald, Betty Carter, Anita Baker a Natalie Cole. Hanka spolupracovala a pravidelne vystupovala s mnohými špičkovými slovenskými jazzovými muzikantami ako: “Gabo Jonáš trio” a “Juraj Kalász trio“. Taktiež absolvovala vystúpenia s Tradicional Band Fedora Freša. Viac informácií nájdete na www.hankagregusova.sk.

 

Streda 16.4.2008 od 19.30
JAZWOOD QUARTET
(Pavol Bodnár, Štefan Bartuš, Milan Ruček, Pavol Ruček)

Na druhom jazzovom koncerte v rámci nového pravidelného cyklu „JAZZOVÉ STREDY V SPARXE“ sa predstaví vo formácii s názvom Jazwood quartet jeden z najuznávanejších slovenských skladateľov a klaviristov – Pavol Bodnár, spolu s ďalšími výbornými muzikantami, Štefanom Bartušom, Milanom Ručekom a Pavlom Ručekom. Pavol Bodnár je skladateľ, aranžér, džezový klavirista, pedagóg , nositeľ Martoníkovej ceny HF – Džezmen roka 1996. Študoval európsku artificiálnu hudbu na konzervatóriu v Žiline a modernú americkú hudbu na Berklee College of Music v Bostone. V roku 1990 bol finalistom súťaže jazzových kompozícií (Concours International de Thémes de Jazz ) v Monaco so skladbou Cheerful Afternoon. V priebehu rokov spolupracoval ako klavirista, aranžér a skladateľ s hudobníkmi ako Piotr Baron, Grzegorz Nagórski, Joe Murányi, Harry Sokal, Winand Gábor, Elsa Valle, Márkus Tibor, Errol Weiss Schlabach, Barbara Montgomery, Larry Smith, Franz Hofferer, Enzo Ruggieri, Philippe Lavoipierre, Jaroslav„Country“Červenka a skupinami - Peter Lipa Band, Peter Cardarelli & Pavol Bodnár Band, Slovak Polish Jazz Quartet, Close Harmony Friends, Polemic, VladoVizár Jazz Quartet, All Time Jazz Trio. Autorsky sa angažuje v skupinách s medzinárodným obsadením - InterJAZZional Band a V4JAZZ. Vo svojej súčasnej tvorbe organicky spája rytmické prvky latinskoamerického džezu a harmóniu severoamerického džezu so slovanskou melodiku. Formovým rámcom jeho skladieb sú jednak typické džezové formy, ako aj originálne formy prirodzene vytvorené pomocou kompozičných postupov artificiálnej hudby ( CD Ecce Jazz, Hevhetia, 2006 ). Jeho silnou stránkou sú spontánne improvizácie na motívy barokovej hudby ( projekt Bach In Jazz & Jazz in Bach, Slovenský Rozhlas 2000 ). Pred nedávnom sa bratislavským poslucháčom jazzu predstavil v spojení s americkým gitaristom Philippom Lavoipierrom (na obrázku). Viac informácií na www.pavolbodnar.com.

Streda 23.4.2008 od 19.30
FLOWLINE & VOCABULARY
(Andrea Balážová, Peter Baláž, Michal Kuric, Janko Lehotský ml, Juraj Schrantz, ...)

Skupina Flowline hrá kľudnú pohodovú hudbu žánrovo zaraditeľnú ako soft jazz, kde okrem ťažiskovej vlastnej tvorby spievanej v angličtine aj slovenčine možno počuť jazzové štandardy a úpravy skladieb od Norah Jones, Katie Melua, Astrud Gilberto, Pat Metheny atď. Zloženie kapely: Andrea Balážová – spev, Peter Baláž – gitary, Michal Kuric – klávesy, Janko Lehotský ml. – basgitara. Juraj Schrantz - perkusie, bicie. Projekt Vocabulary vznikol ako nápad pozvať hudobných hostí na polo-improvizovaný jam session spolu s inštrumentálnou časťou skupiny Flowline...Aj v Sparxe sa opäť predstavia zaujímaví hostia. Viac informácií o kapele na www.flowline.sk.

Streda 30.4.2008 od 19.30
KRIS BAND
(Kristína Prekopová, Fero Báleš, Vladimír Máčaj, Marián Ševčík)

Formácia KRIS Band sa výberom repertoáru zameriava na obľúbenú jazzovú tvorbu, a to jazzové štandardy s bluesovým a rhythm 'n' bluesovým nádychom. Jej repertoár pozostáva z piesní, ktoré interpretovali rôzne významné osobnosti jazzového diania vo svete ako Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Diana Krall, Norah Jones, Jamie Culumm, Dianne Reeves, Tracy Chapman, Frank Sinatra a ďalší. V SPARXE bude speváčku Kristínu Prekopovú doprevádzať band: Fero Báleš na klavír, Vladimír Máčaj na kontrabas a Marián Ševčík na bicie.