Aj Barbora Šulíková a Vanessa Šarköziová LIVE na koncerte ALL FOR MUSIC!
Streda, 18 Marec 2009 18:27

All for music koncertVyjdú z anonymity nahrávacích štúdií, aby sa stali hlavnými protagonistkami koncertu, ktorý pod názvom ALL FOR MUSIC organizuje novovytvorená umelecká a vzdelávacia agentúra s rovnakým názvom, ktorá vznikla vo zvuku doznievajúcich tónov agentúry Andante. Barbora a Vanessa sú úzko prepojené cez osobu Jara Žiga, zakladateľa oboch agentúr, známeho hlasového a hudobného pedagóga, ktorý stojí aj pri zrode ich nových albumov.

 

 

Barbora Šulíková na koncerte v music clube Route 69 v sobotu 28.3. okrem premiéry skladieb z pripravovaného CD, ktoré by malo vyjsť v máji, ukáže aj producenta albumu a hráčov štúdiovej kapely. Tú tvoria ostrieľaní muzikanti milujúci Barboru a jej progresívny rock, bubeník Jaro Žigo ml. (zároveň producent), basgitarista Dano Urbán a gitarista Miro Bitomský. Okrem výborných inštrumentálnych výkonov sa na Barboriných skladbách podieľajú aj autorsky. Na koncerte odznie tiež skladba Moulin Rouge, ktorá sa stala predlohou pre pikantný videoklip a otestuje sa tu aj scénická predstava koncertného programu pre kluby a festivaly.


Jeden z najväčších talentov budúcej generácie, Vanessa Šarköziová získala spevácke skúsenosti aj počas častého hosťovania v kapele svojich slávnych rodičov Cigánski Diabli, účinkovala v seriáloch, vo filmoch a tento krát sa pre zmenu predstaví s rockovou kapelou. Doprovod jej na koncerte All For Music bude robiť ďalší účastník, kapela Rockage, s ktorou si aj sama zahrá na husliach. Malá „spievajúca Vanessa Mae“ predstaví nové pesničky zo svojho tretieho albumu, ktorý pokrstí o dva týždne neskôr. Album autorsky, produkčne a vydavateľsky zastrešuje známy producent Braňo Jančich, hlas a nahrávanie spevov však zveril do rúk Jara Žiga st. a jeho syna Jara Žiga ml.

Už spomínaný ROCKAGE sa môže pochváliť až dvomi vynikajúcimi sólovými speváčkami, Evou Pšenkovou a Paťou Jurtovou. V kapele figuruje gitarista s charakteristickým svojským štýlom hry, Miro Bitomský, gitarista Peter Zajáček, synovec známeho dirigenta Pavla Zajáčka, basgitarista Peter Áč a špecialitkou je talentovaná bubeníčka Michaela Šutková, sestra gitaristky kapely Margot, Danky Šutkovej. Okrem výbornej interpretácie známych poprockových hitov, s ktorými sa Rockage prezentoval už minulý rok na viacerých festivaloch a iných podujatiach, sa kapela začína venovať aj vlastnej tvorbe. Na koncerte All For Music bude možné si vypočuť v premiére dve skladby z vlastnej autorskej produkcie.

Okrem Vanessy, Barbory a Rockage sa na veľkom koncerte All For Music predstavia aj ďalšie viac či menej známe spevácke a muzikantské talenty, ktoré vedie Jaro Žigo. Jedným z najnovších projektov je kapela INSIDE, zložená zo skúsených muzikantov, ako sú basgitarista Ľubo Šimkovič, gitarista Robo „Rockfy“ Hoťka a bubeník Juro „Shufrle“ Nachtmann, ktorými sa obklopila mladá speváčka Kristína „Nilfea“ Botlová, ktorá je zároveň nádejnou hlasovou pedagogičkou. Asistovala Žigovi pri príprave spevákov na spevácku súťaž Malokarpatský slávik, kde sa úspešne prezentovali a postúpili do finále ďalší speváci Erika Reindlová, Katka Ščevlíková a Tomáš Sobocký. Poslední dvaja menovaní figurujú v kapele WITHOUT STRINGS, ktorej repertoár tvorí rock „šmrncnutý“ country hudbou a dáva tak skupine svoju vlastnú tvár. Sólová speváčka Katka je jedným z najväčších nových speváckych objavov Jara Žiga a nebude chýbať ani na sobotňajšej akcii v Route 69.

All For Music je agentúra, ktorá sústreďuje nové talenty a nadšencov zapálených pre muziku. Zároveň im vytvára podmienky pre ich sebarealizáciu a realizáciu spoločných projektov pod heslom „všetko pre muziku“.