BLUEGRASS STAGE 2009 - už 18.4. v Route 69
Utorok, 07 Apríl 2009 18:30

Bluegrass Stage 2009Bluegrass ako hudobný žáner nie je síce na Slovensku veľmi rozšírený a známy, ale napriek tomu si každým rokom získava stále viac priaznivcov a fanúšikov. Ak aj vy patríte medzi nich, alebo sa chcete dozvedieť o tejto hudbe viac, máte jedinečnú možnosť už túto sobotu 18.4.2009 od 13tej hodiny v Bratislave. V klube Route 69 na Rožňavskej ulici sa uskutoční druhý ročník súťažnej prehliadky bluegrassových skupín BLUEGRASS STAGE 2009 a večerný koncert hostí: Fairway, Bluegrass Time, Grasscountry a 29 Strings.


V bohatom súťažnom programe sa predstaví spolu až 14 kapiel a interpretov, z toho 5 bude z Českej Republiky (Grassroad, The Log, Radio Boogie, Vrtáci a Bluegrass Comeback), 4 z Maďarska (Another Ground, Eastern Station, Poa Pratensis a Tamas Szoke) a ostatné zo Slovenska – Candy Floss, Krok, Acoustic Trash, Stressed Hedgehog a Grunt. Kapely súťažia predovšetkým o postup na najstarší stredoeurópsky bluegrassový festival Banjo Jamboree v Čáslavi (ČR) a o miesta v programe októbrového bratislavského Bluegrass Festu, ale aj o účinkovanie v programe ďalších festivalov ako sú Mlyn pri Malackách, Bluegrass večer v Hornej Porube či bratislavský Rača Fest. Samozrejme je ale Blugrass Stage predovšetkým výnimočnou príležitosťou bluegrassovej komunity, muzikantov a fanúšikov, aby sa stretli, vychutnali si príjemnú muziku a zabavili sa.

Po vyhodnotení výsledkov súťaže bude pokračovať hudobný večer vystúpeniami hostí. Ako prvá sa predstaví víťazná kapela z roku 2008, FAIRWAY zo Šale. Po nich sa môžeme tešiť na bratislavský BLUEGRASS TIME, ktorý odprezentuje aj úplne čerstvé nové CD, s názvom „Hviezdy tejto noci“, ktoré sa práve dostáva do obehu. Ako tretí špeciálny hosť vystúpi trnavská kapela GRASSCOUNTRY, ktorá má tiež pre svojich fanúšikov novinku, a síce v podobe výbornej novej speváčky, Natálie Mikuškovej, dcéry známeho country speváka Allana Mikuška. No a na záver ďalšia lahôdka pre skalných – znovuzrodená kapela 29 STRINGS zložená zo samých výborných muzikantov. Okrem iného aj s banjistom Richardom Cíferským, ktorý bude spolu s dobristom Henrichom Novákom tvoriť základ odbornej poroty, ktorá celú súťaž vyhodnotí. Pozývame všetkých, čo majú radi bluegrass ale aj tých čo sú zvedaví a zaujímajú sa o rôzne hudobné žánre, stráviť príjemný deň v spoločnosti skvelej akustickej hudby - bluegrassu. Vstup na akciu je voľný.

Viac informácií na www.camille.sk/bgstage.

Grasscountry a Natália Mikušková na akcii Zimný muzikantský camp