Reportáže


Folkový trojkoncert "Dnes bez kapely": Lýdia Novotná, Viktor Půček, Ľubo Konečný

Februárový pondelok s magickým dátumom 22.2. patril v Pube u Zeleného stromu nezvyčajnému trojkoncertu spevákov a autorov pesničiek, ktorí boli doteraz zatiaľ známejší z pôsobenia v kapelách a nezvyknú často vystupovať sólovo. Lýdia Novotná, pred rokmi líderka dievčenskej folkovej skupiny Šiesty (ne)zmysel sa predstaví so svojimi novými sviežimi pesničkami. Ľubo Konečný z trnavskej skupiny L.P.S. má už za sebou viacero sólových vystúpení aj na festivaloch a v repertoári má aj "kapelné" skladby ako aj celkom nové piesne, ktoré predvedie na tomto koncerte. Úplnú premiéru v sólovom podaní mal tento večer Viktor Půček z folkrockovej skupiny Nový Rownák. Tá je známa jedinečnými textami a Viktorovým hlasom, čo v prípade samostatného vystúpenia môže vyniknúť ešte viac.



 
Foto a video z Bluegrass Festu 2009
Pondelok, 16 November 2009 23:32

Bluegrass Fest 2009

Prinášame Vám niekoľko spracovaných videí z tohtoročného Bluegrass Festu, od Jirku Elgera. Viagrass & Mikael Grund a Lars Lissola, Grassroad, Grasscountry a Blanket a neskôr pribudnú ďalšie... Na 4. ročníku tohto festivalu sa predstavilo v sobotu 17. októbra v Bratislave, 9 výborných bluegrassových kapiel, okrem spomínaných to boli aj Another Ground, Candy Floss, 29 Strings, Acoustic Trash a G-runs'n roses. Tiež pod videami nájdete zopár fotografií z Bluegrass Festu 2009, od Jirka Elgra a Adrienn Body. Zároveň touto cestou ďakujem za opäť užasný bluegrassový večer všetkým účinkujúcim kapelám a ľuďom, ktorí pomohli pri organizácii a realizácii festivalu: zvukárovi Jirkovi, moderátorovi Ivovi, ďalej Rakšovi, Ondrejovi, Palovi, Mirovi, Mišovi, Katke, Saši, Tomášovi a všetkým divákom. Snáď sa uvidíme aj o rok! Kamila.

Čítať celý článok...
 
Country night s Billy Ryanom, Veslármi, Neznámymi a aj s Peťom Dulom!
Pondelok, 31 August 2009 23:29

Billy Ryan a Peter Dula na koncerte v Bratislave

V rámci európskeho turné zavítal americký country spevák Billy Ryan s doprovodom košických Veslárov aj do Klubu Route 69 v Bratislave, kde sa predstavili spolu s kapelou Neznámi na podujatí Country Night. Celý večer panovala výborná nálada, zabávali sa diváci aj muzikanti. Prekvapením bolo, že sa prišiel pozrieť aj Peťo Dula, nedávny líder kapely Veslári a napriek ťažkej chorobe si zaspieval aj s Veslármi svoj najväčší hit Blind Horses a tiež si "zadžemoval" aj s kamarátom Billym Ryanom, ktorému práve Peťo celé európske turné organizoval. Ak ste tento úžasný večer zmeškali a chcete vedieť, ako to na Country Night vyzeralo, pozrite si niekoľko video ukážok a fotografií.

 

Čítať celý článok...
 
Fotoreportáž z Rača Festu 2009
Utorok, 25 August 2009 23:27

Rača Fest 2009

Tohtoročný Rača Fest sa nám opäť vydaril, vystúpilo množstvo výborných kapiel žánrov folk, country, bluegrass, world music.. aj s vyvrcholením, českou folkovou legendou, Lenkou Filipovou. Ďakujeme všetkým divákom, ktorí sa prišli na Rača Fest zabaviť a tešíme sa opäť o rok. Pre priblíženie atmosféry na tohtoročnom Rača Feste si môžete pozrieť krásne fotografie ktoré nafotil Martin Goffa. Užší výber nájdete tu a širší výber na facebookovej stránke Rača Festu.

Čítať celý článok...
 
Bluegrass Fest 2008
Nedeľa, 12 Október 2008 23:24

Bluegrass Fest Bratislava 2008

Bluegrass Fest 2008 je za nami. Uplynulý víkend ste mali možnosť si v DK Zrkadlový Háj vychutnať zaujímavé koncerty kapiel hrajúcich bluegrass, country a akustickú hudbu, ale napríklad aj írsku hudbu a hudobné workshopy. Počas dvoch dní sa nakoniec vystriedalo 22 skupín. Touto cestou by som sa každej z nich chcela poďakovať za účasť na festivale a príjemnú atmosféru, ktorú svojimi vystúpeniami vytvorili. Prinášame Vám prvé fotografie z Bluegrass Festu. Ak máte aj vy zaujímavé fotografie, budeme radi ak nám ich pošlete a uverejníme ich na tejto stránke.

 
RAČA FEST 2008
Sobota, 11 Október 2008 23:22

Rača Fest 2008

4. ročník festivalu Rača Fest sa konal po prvý krát počas dvoch dní, 16.-17.8. Prvý deň nám veľmi počasie neprialo ale napriek tomu bolo super. Druhý deň sa už na oblohe vyjasnilo, tak sme sa všetci tešili a so zvedavosťou očakávali, ako sa nedeľa vyvinie. Amfiteáter v račianskej Knižkovej doline sa na vystúpenie Františka Nedvěda okolo 20tej hodiny celkom slušne zaplnil, hoci bolo trošku chladnejšie, ľudia sa výborne zabávali. Všetkým ktorí prišli ďakujeme za návštevu a tešíme sa opäť o rok!

 
Videoreportáž - The Infamous Stringdusters v Bratislave
Piatok, 10 Október 2008 23:07

Videoreportáž The Infamous Stringdusters v Bratislave

Zmeškali ste koncert kapely The Infamous Stringdusters v Bratislave? Malú ukážku - úvodnú skladbu "Fork On The Road" a ďalšie si môžete pozrieť aj tu. Novinkou je, že na IBMA Awards 2008 v Nashville minulý víkend získal dobrista Andy Hall cenu za najlepší inštrumentálny album roka! Viac na www.ibma.org, a o kapele na www.thestringdusters.com.

 

 

Video ukážky z koncertu
 
Famózna bluegrassová kapela The Infamous Stringdusters v Bratislave
Streda, 20 August 2008 23:05

Reportáž z koncertu The Infamous Stringdusters v Bratislave

Keď som sa dozvedela, že americká kapela The Infamous Stringdusters mieri do Európy a navyše mi prišla ponuka, zorganizovať ich koncert na Slovensku, neváhala som a povedala som si, že tento koncert by bol pre slovenských fanúšikov bluegrassu skutočne niečím veľkým. A tak som sa do toho pustila. Teraz už viem, že som urobila dobre, pretože to, čo sa dialo v nedeľu 1. júna v Dome kultúry Zrkadlový Háj v Bratislave nemalo chybu. Plné hľadisko a doterajšie nadšené ohlasy od divákov, ktorí na koncert prišli sú dôkazom, že aj bluegrass má svoje miesto – hoci ešte malé – v hudobnej sfére aj na Slovensku.

 

Čítať celý článok...
 
Podhájska Fest sa v tomto roku opäť vydaril
Utorok, 15 Júl 2008 23:03

Podhájska Fest 2008 - kapela Rockage

Druhú júlovú sobotu sa obec Podhájska pri Nových Zámkoch, známa liečivými termálnymi kúpeľmi, stala už po druhý krát dejiskom poprockového festivalu Podhájska Fest 2008. Počasie sa opäť vydarilo, a všetko nasvedčovalo tomu, že úspešný prvý ročník sa minimálne zopakuje. A tak sa aj stalo. Moderátor Peťo Gecík vytváral po celý deň návštevníkom výbornú náladu a postupne privítal všetkých avizovaných účinkujúcich.

 

Čítať celý článok...
 
FolkScéna v Bratislave
Streda, 25 Jún 2008 22:58

Folkscéna 2008 - Bratislava

Miloš Janoušek, www.folk.sk: Uplynulý víkend, vlastne jeho sobotné poobedie až podvečer boli v Bratislave v znamení posledného, štvrtého regionálneho predkola FolkScény. Krásne počasie vylákalo množstvo ľudí von, zdá sa však, že to bolo skôr na kúpaliská než na Hviezdoslavovo námestie, takže poslucháči sa trúsili len pozvoľna. Príjemným zistením však bolo to, že pár okoloidúcich ľudí koncert evidentne zaujal natoľko, že sa začali zaujímať nielen o akciu, ale aj o jednotlivých účinkujúcich.

 

Čítať celý článok...
 
<< Začiatok < Dozadu 1 2 3 4 Dopredu > Koniec >>

Stránka 1 z 4