Vitajte v Rančíku U Kanga...
Sobota, 11 November 2006 15:06

Rančík u kanga - reštaurácia a hudobný klubUrčite ste už na našich stránkach postrehli, že sa v petržalskom podniku Rančík U Kanga, začali pravidelné sobotné county večery. Rada by som Vám toto príjemné zariadenie predstavila v nasledujúcom článku. Verím, že neostane len pri čítaní, a že sa aj Vy v Rančíku zastavíte a vychutnáte si aspoň zlomok toho, čo ponúka, pokiaľ bývate v Bratislave, prípadne priamo v Petržalke, alebo len máte cestu okolo, či zavítate na pár dní do Bratislavy z väčšej diaľky.
Rančík U Kanga sa nachádza na Starohájskej ulici 35, v lokalite medzi dostihovou dráhou a petržalskou hrádzou, v priestoroch bývalej pizzerie Bolero, pri jazdeckom klube Dunaj. V okolí sa nenachádzajú žiadne obytné domy, preto ani hlasnejšia hudobná produkcia alebo spoločnosť ľidí nieje obmedzovaná nočným kľudom.

 


Rančík ponúka pomerne rozsiahly vonkajší priestor, kde sa nachádza ohnisko, drevené pódium, lavice, stoly, tanečný parket a príjemné prostredie dotvára príroda – stromy a vo vedľajšej časti stajne s koňmi. Jedným z nich je práve Kango, kôň, ktorý patrí majiteľovi Rančíka, pánovi Štefanovi. Vďaka nemu nesie rančík práve meno Rančík U Kanga. Okrem vonkajšej časti sa reštaurácia skladá z priľahlej zastrešenej terasy a vnútri sa nachádzajú tri miestnosti. Salónik v zadnej časti, hlavná časť, kde sa hráva a bar s pár stolmi. V zimnom období sa využíva samozrejme interiér, ale v teplejších mesiacoch je Rančík vyhľadávaným miestom aj vďaka veľkému priestoru a tiež blízkosti hrádze, kedy sa tu často zastavia korčuliari či cyklisti na občerstvenie, osvieženie alebo aj dobrú muzičku. Hneď vedľa Rančíka je tiež tenisový kurt (za prijateľné ceny prenájmu). Aj vďaka infraštruktúre a ponúkaným službám a tiež pomerne nízkym cenám jedál a nápojov, je Rančík ideálnym miestom aj pre väčšie akcie.

Majitelia sa po celkovej rekonštrukcii reštaurácie a okolitého areálu rozhodli, že dajú každú sobotu priestor živej hudbe a kapelám štýlu country. V začiatkoch, koncom augusta sa hrávalo ešte vonku, v súčasnosti sa samozrejme využíva interiér. Stabilnou kapelou, ktorá tu vystupuje teraz už každý druhý týždeň, je skupina Nový Rownák so skvelým spevákom Viktorom Púčkom a ďalšími hudoníkmi (Andrej Jeriga – basgitara, Tomáš Peško – gitara, Erich Siegel – bicie a Ramon Ziaťko - dobro). Okrem Nového Rownáku tu hrávaju aj iné kapely, konkrétne to doteraz boli: Pressburgrass, NC Express, Country Form, či Chalabala Band. Priestor je však otvorený aj iným kapelám (v prípade záujmu ma kontaktujte – Táto adresa je chránená pred robotmi nevyžiadanej pošty. Ak ju chcete vidieť, musíte mať povolený JavaScript. ). Hráva sa teda každú sobotu, od 19.00 do 23.00. Konkrétne termíny a program kapiel sa vždy priebežne dozviete v sekcii Koncerty. Tu je pre ilustráciu niekoľko fotografií priamo z vystúpenia Nového Rownáku v Rančíku U Kanga:



Okrem sobôt sa v Rančíku hráva aj vo štvrtok. V rovnakom čase sa tu striedajú kapely inéhých žánrov ako je country. Zatiaľ to boli prevažne rockové, resp. unplugged kapely hrajúce známe pop-rockové hity, napríklad Silent Duo, Acoustic Flash, Th13th či Set Back. Plánujeme však repertoár rozšíriť a dať viac priestoru aj iným žánrom. Napríklad začiatkom decembra tu privítame holansko-slovenskú skupinu WATERFLOW, nakoľko bude práve v Bratislave skvelá holandská speváčka Loes van Schaijk a tiež tu bude mať koncert výborné nujazzové trio FLOWLINE. Konkrétny program tiež sledujte v kalendári koncertov na tejto stránke.

Verím že sa Rančík U Kanga stane ešte obľúbenejším miestom ako je, a že si k nemu nájdete cestu aj Vy.