FOLKSCÉNA v centre Bratislavy štartom k českej Porte!
Utorok, 17 Jún 2008 17:23

Folkscena 2008Legendárna česká Porta a jej slovenská súčasť s názvom Folkscéna ožíva tento rok v novom šate. Aj tento rok majú slovenské hudobné skupiny príležitosť, prebojovať sa do medzinárodného finále Porty, v Ústí nad Labem, ale tento krát cez nový systém, ktorý si vzal pod svoje krídla hlavný organizátor, Mesto Skalica. Práve v Skalici sa 12. júla uskutoční celoslovenské finále Folkscény, na ktorom vystúpia kapely a interpréti, ktoré boli úspešné v jednotlivých regionálnych predkolách. Tri z nich, uskutočnené v Skalici, Kremnici a v Košiciach už poznajú svojich postupujúcich, Bratislava sa ich dozvie práve v sobotu 21. júna.

 

 

V rámci otvorenia kultúrneho leta sa na Hviezdoslavovom námestí od 13. hodiny predstavia nasledovné súťažné skupiny: Pathetic Hypermarket Band, Misami, Rolničky, Pltníci, Tee-Pee, Tretí Pokus, Cafe Edit, Sophora, Peter Medvecký, Peter „Petiar“ Lachký a Ján Janošec. Odborná porota vyhodnotí z interpretačnej ale aj z autorskej stránky tých najlepších a okrem samotného určenia víťazov, tiež jednotlivým súťažiacim následne odporučí, kde a ako sa zlepšiť.

Na záver súťažnej prehliadky sa diváci, ktorí budú mať samozrejme na Folkscénu vstup zadarmo, môžu tešiť na vystúpenia troch zaujímavých hostí. Ako prvá vystúpi folkrocková skupina z Vrútok Náhodní Pocestní, ako druhá britsko-slovenská skupina James Evans & Band a po nej holandsko-slovenská skupina Waterflow. Informácie o samotnej súťaži nájdete na www.folkscena.sk. Podujatie v Bratislave pripravili: MČ Bratislava Staré Mesto, Agentúra Camille a Mesto Skalica.