ŽAMBOŠI (CZ), nominovaní na Anděla 10.3. v Bratislave na spoločnom koncerte so Števom Šantom!
Nedeľa, 18 Február 2007 15:44

Marcový česko-slovenský dvojkoncert bude opäť vo folkovom štýle, v DK Lúky sa v sobotu 10.3. predstaví najskôr slovenský pesničkár Štefan Šanta a po ňom vsetínske pesničkárske duo ŽAMBOŠI.

Štefan Šanta, popradský básnik, prozaik a hudobník je jedným z najvýraznejších predstaviteľov osobitej pesničkárskej tvorby a mnohými označovaný ako vôbec jeden z najlepších slovenských pesničkárov. Okrem účinkovania na folkových festivaloch má za sebou tiež úspešnú účasť na súťažnej prehliadke BB Fest a tiež je napríklad držiteľom ocenenia na známom festivale humoru, Kremnické gagy. Nekoncertuje ale veľmi často a preto je jeho koncert v Bratislave ešte vzácnejší. Viac o Števovi sa môžete dozvedieť napríklad z jeho príspevkov na www.blog.sme.sk.



ŽAMBOŠI, teda Honza Žamboch a Stanislava Brahová sú objavom českej folkovej scény posledných rokov. Repertoár obsahuje Hoznove skladby, žánrovo zasahujúce do folku a folkjazzu. Žambočňši sú držitelia ceny divákov Krteček, na najväčšom českom folkovom festivale ZAHRADA. V roku 2006 vydali svoje debutové album a tohto roku sú dokonca nominovaní na prestížnu cenu českej akadémie populárnej hudby, ANDĚL 2007, v kategórii folk&country. Slávnostné vyhlásenie výsledkov bude 17. marca 2007. Viac o dvojici ŽAMBOŠI sa dozviete na stránke www.zambosi.cz

Koncerty sa uskutočnia na už tradičnom mieste, v malej klubovej sále (s otvoreným barom) DK Lúky v Bratislave Petržalke, v sobotu 10.3.2007 od 19.00. Vstupné v predpredaji v sieti Ticketportal: 80 Sk, na mieste: 100 Sk. Všetkých fanúšikov folkovej hudby srdečne pozývam na túto hudobnú lahôdku.