Na 2. ročníku festivalu Podhájska Fest aj Desmod a Peha
Štvrtok, 26 Jún 2008 17:39

Podhájska Fest Vzorovým príkladom pre novovzniknuté festivaly môže byť PODHÁJSKA FEST, ktorého vysoká návštevnosť v minulom roku predčila očakávania organizátorov. Podhájska Fest sa tak stal najväčším letným festivalom v regióne. Tento rok sa pokračuje druhým ročníkom, ktorý sa uskutoční v sobotu 12. júla, opäť v príjemnom prostredí športového areálu kúpeľného mesta Podhájska. Okrem bohatého hudobného programu, je Podhájska Fest 2008 výnimočný aj tým, že jeho popoludnie bude venované predovšetkým deťom, ktoré majú na festival vstup zdarma. Na deti čaká už od 13tej hodiny množstvo atrakcií a zábavy, ako súťaže o ceny, skákací hrad, rodeo býk, paintballová strelnica, jazda na poníkovi, maľovanie tvárí, autogramiády zúčastnených umelcov, v občerstvení nebudú chýbať obľúbené maškrty ako cukrová vata, sladkosti či pukance. Okrem detí v sprievode svojich rodičov sa festivalu zúčastnia aj deti z detských domovov.

 


Hviezdy hudobného programu ako Gladiator či Margot, ktoré tu vystúpili v minulom roku, vystriedajú opäť atraktívne mená, vrátane zlatých slávikov a v súčasnosti najúspešnejších slovenských kapiel a sólových spevákov zároveň – kapely DESMOD s Kulym a kapely PEHA s Katkou Knechtovou. Vystúpenie Pehy v Podhájskej bude jedným z posledných koncertov kapely v pôvodnom zložení. Lahôdkou festivalu bude malá veľká speváčka Zdenka Predná s kapelou. Účasti skupiny Margot na festivale v tomto roku zabránilo ich dôležité mini turné v Poľsku, ale pod hlavičkou umeleckej agentúry Andante sa našla skvelá náhrada, a síce v podobe novinky na našej hudobnej scéne - mladej 8-člennej rockovej kapely ROCKAGE s tromi sólovými speváčkami Kristínou Botlóovou, Evou Pšenkovou a Paťou Jurtovou.

Vystúpi aj semifinalistka poslednej superstar, rockerka Barbora Šulíková s kapelou a tiež finalista a idol dievčenských sŕdc, Michal Chrenko so svojou kapelou Wega. Dramaturgiu festivalu dopĺňajú ďalšie najmä v regióne obľúbené kapely ako U.K.N.D., ktorá je stálym účastníkom festu, Tichá domácnosť, Alone, The Paranoid a Sedativum. Moderátorom celého festivalu bude všetkým dobre známy Peťo Gecík z Rádia MAX.

Organizátori akcie veria, že Podhájska Fest bude aj v tomto roku vrcholom kúpeľnej sezóny v Podhájskej a že festival pritiahne pozornosť aj návštevníkov zo širšieho okolia, ktorí spoja relax v termálnych liečivých kúpeľoch so špičkovým hudobno-zábavným podujatím, určeným pre mladých ľudí, ako aj pre deti a ich rodičov.

Viac informácií na www.podhajskafest.sk a www.myspace.com/podhajskafest08.