Bashavel - ďalší zaujímavý jazzový projekt huslistu Stanislava Palúcha
Nedeľa, 13 Apríl 2008 17:15

Bashavel - Stano PalúchSlovenským jazzovým unikátom svetového formátu nazval jazzový portál Skjazz.sk, zaujímavú formáciu zloženú zo skvelých slovenských inštrumentalistov a moldavského cimbalistu. Bashavel sa v zložení Marcel Comendant (cimbál), Stanislav Palúch (husle), Klaudius Kováč (klavír, klávesy), Róbert Ragan (kontrabas) a Peter Solárik (bicie) predstaví koncom apríla na troch koncertoch: 23.4. v Banskej Bystrici, 24.4. v Bratislave a 25.4. v Brne.


Skupina Bashavel vznikla na jar v roku 2006 ako spoločný projekt hudobníkov, ktorí pred tým spolupracovali v rôznych jazzových formáciách a chcú svojou hudobnou rečou nadviazať na ľudové hudobné tradície. Cimbal, klavír, bicie, kontrabas a husle vytvárajú z ľudových piesní a motívov mnohoraké nálady, farby a rytmy, ktoré sa pohybujú na rozmedzí viacerých žánrov. Od svojho vzniku stihla vystúpiť na mnohých pódiách ako napr. SND v Bratislave, Divadlo Aréna, Jazzových festivaloch Konvergencie, Jazz pod hradom v Trenčíne atď. Viac informácií o koncerte, a skupine Bashavel sa nachádza aj na www.bisaudiojazzklub.sk.


Bratislavský koncert vo štvrtok 24. apríla sa začína o 19.30 a uskutoční sa v Štúdiu 12 na Jakubovom námestí. Vstupenky budú v predpredaji týždeň pred koncertom v informačnom centre PROSPERO, na Jakubovom nám. 12.